Večeře s vinařem Kamilem Prokešem
Ve spolupráci s Wine selection Vás srdečně zveme na degustační večeři s vinařem Kamilem Prokešem, která se koná 26. února v naší restauraci.
Pětichodové degustační menu doplní vždy dvě pečlivě vybraná vína ke každému chodu, abyste mohli ochutnat a porovnat více vín během večera.
Kamil Prokeš, uznávaný vinař, Vás provede světem chutí a odhalí tajemství svých vín. Více informací o panu Prokešovi níže na této stránce.
Degustační menu:
Sekt Nicolas Blanc de Blancs
Sekt Dominique Blanc de Noirs
Amuse Bouche
*****
Ceviche z Mahi Mahi, physalis, kapary salsa
Veltlínské zelené 2023
Sauvignon 2023
*****
Mušle Sv. Jakuba, šafránové velouté, řapíkatý celer, kaviár
Ryzlink Vlašský 2021
Ryzlink rýnský 2023
*****
Cannelloni plněné kachnou, aronie, sušené kachní prso, tropea cibule
Rulandské modré 2021
Frankovka 2021
*****
Jehněčí ramínko a kotletka, mrkev, batáty, máta, jehněčí jus
Merlot 2022
Rulandské modré 2022
*****
Tvarohový kremeš, citrónový sorbet, restované kaštany
Ryzlink Vlašský výběr z cibéb
Menu s párováním vín – 2690Kč / osoba
Rezervace prosíme na email – pavlicek@grand-cru.cz nebo tel: 737026333
Kamil Prokeš vystudoval po střední škole vinohradnictví a vinařství, které zakončil s vyznamenáním jako inženýr v roce 2009. Po získání červeného diplomu pokračoval na Zahradnické fakultě v Lednici v doktorském studiu, které ukončil v roce 2016 obhajobou disertační práce na téma šumivých vín. Nyní působí jako odborný asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity.
Své získané teoretické znalosti a praktické poznatky sdílí doposud se studenty jako lektor na Vinařské akademii ve Valticích, Národním vinařském centru a Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity. Je držitelem senzorických zkoušek (zasedá na mezinárodních soutěžích za ČR), členem Unie enologů ČR a člen Komise expertů ministerstva zemědělství na SZPI pro hodnocení a zatřiďování vín. Mimo všechny odborné znalosti je také trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství v sekání sektů – sabráži, a též držitelem osmi českých a jednoho světového rekordu v sabrage.
V roce 2022 získal ocenění Enolog roku 2022 za výrobu tichých a šumivých vín. Oceněna byla jeho pečlivá práce ve vinařském oboru a styl, kterým se o svoji révu stará.
Taktéž Kamil obsadil celkem 3x 1. místo za titul nejlepšího sommeliera v kategorii PROFESSIONAL ČR za rok 2017, 2019 a 2022 v soutěži BOHEMIA SEKT TROPHÉE a tím dosáhl nejvyššího profesního uznání.
Tentýž titul obhájil i v sousedním Slovensku na Majstrovstvu sommeliérov Slovenska v roce 2017 a 2019.
Víno z vinařství od pana Prokeše má historii a svůj jedinečný příběh. Vinařské historie rodiny Prokešů sahá až do konce 19. století. Celý rod se staral poctivě o své vinohrady a ve vinařství se začal současný majitel Kamil realizovat už od mládí. Svoji první vinici vysadil v roce 2004 ve Velkých Němčicích, kde se nachází i sídlo. V roce 2015 zde také vznikla značka KAMIL PROKEŠ. Zdrojem hroznů pro skvělé víno jsou pak vinohrady ve velkopavlovické oblasti. Největší specializace a záliba tohoto mladého muže jsou již zmíněné Sekty.

Foto z webu www.kamilprokes.cz
Tuto jedinečnou akci připravujeme s vinným distributorem Wine selection, za kterou stojí paní Jana Felkl a jako jediná firma na českém trhu se specializuje pouze na české a moravské vinařství. Heslo, kterým se řídí, mluví za vše: * DOBŘE PÍT A JÍST * ČASTO SE SMÁT * DLOUHO ŽÍT *.

Rezervace prosíme na email – pavlicek@grand-cru.cz nebo tel: 737026333