← Zpět na Akce

Večeře s vinařem Janem Stávkem a jeho víny

20.2.2024 budete mít možnost rezervovat večeři s víny od pana Stávka, který bude osobně na místě a rád Vám ke svým vínům něco poví. Menu bude o pěti chodech, které připraví náš šéfkuchař Svatopluk Hemmer. Menu s víny k náhledu níže.

Pro rezervaci nás kontaktujte na email info@grand-cru.cz, abychom věděli, že máte zájem konkrétně o tuto speciální akci. Rezervace přes webový formulář bereme automaticky jako rezervace na standardní a’la carte menu.

VÍNO J. STÁVEK

Je rodinným vinařstvím sídlícím v Němčičkách na č.p. 176, v prostorách VINAŘSKÉHO DVORA, statku postaveného pradědečkem Františkem Kopřivou v roce 1898.

Něco o panu Ing. Janu Stávkovi, Ph.D.

Vzhledem k tomu, že byla pro Jana práce ve vinici a ve sklepě za mlada příliš všední, nevydal se po absolvování Gymnázia v Hustopečích hned na studium Vinařství. Prvně graduoval na Přírodovědedcké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci z oboru Ekochemie. Studium výroby vína zahájil až po několika sklizních samostatného vinaření. Zájem o technologie vína byl natolik hluboký, že po získání červeného inženýrského diplomu získal po sepsání dizertační práce také doktorský titul. Během studia vyjížděl na četné vinařské stáže do zahraničí (Německo, Rakousko, Portugalsko, Španělsko, Itálie, Madeira, Kypr, Moldávie, Brazílie, Austrálie).

Své získané teoretické znalosti a praktické poznatky nyní sdílí se studenty jako lektor na Vinařské akademii ve Valticích, Národním vinařském centru a také České zemědělské univerzitě v Praze. Je autor několika knih o víně (Portské a ostatní fortifikovaná vína, Degustační příručka, Rosé, Vinařská technologie.). Je držitelem senzorických zkoušek (zasedá na mezinárodních soutěžích za ČR) a soudním znalcem. Mluví česky a anglicky, rozumí slovensky a německy.

Je externím enologem v několika moravských vinařstvích, ale především udává směr a styl rodinnému vinařství VÍNO J. STÁVEK, ve kterém se BAVÍ VÍNEM. V roce 2020 se stal Enologem roku ČR.

Menu s víny

Bílá Frankovka, kabinet 2022, J. Stávek

Amuse Bouche

Červené krevety „gambero rosso“, panzanella salát, rajčatový sorbet
Rosé Trkmanska VOC 2022, J. Stávek

Sušený srnčí hřbet, marinovaná dýně, kaštanové pyré, lískové ořechy
Karmazín 2018, J. Stávek

Cannelloni, hovězí líčka, červené víno, brusinky
Frankovka Lizniperky 2021, J. Stávek

Jelení hřbet, bramborový knedlík s bylinkami,houby, borůvky, jalovcové jus
Frankovka Reserva 2021, J. Stávek

Teplý čokoládový fondant, zmrzlina slaný karamel
Lokus červený, J. Stávek

Menu s párováním vín – 2.690 Kč / osoba

Map

Cookies | © Copyright 2024 Grand Cru. Všechna práva vyhrazena.