← Zpět na Akce

Večer s Burgundskými víny

Rezervujte si svá místa na jedinečnou akci s Burgundskými víny, 6.11. od 19:00, kterými Vás provede pan Martin Nejedlý z Premier Wines & Spirits. Náš šéfkuchař Svatopluk Hemmer k vínům připravil skvěle hodící se menu. Představení vín naleznete níže na této stránce.

Rezervace přes email pavlicek@grand-cru.cz či telefonicky +420 737026333.

Welcome drink

Bourgogne Chardonnay, Pierre-Yves Colin-Morey 2021

Candát zauzený senem, celer, hrubozrnná hořčice, nakládaná jarní cibulka, lískový oříšek

Saint Aubin, Pierre-Yves Colin-Morey 2021

Domácí těstoviny Tagliolini, lanýžový žloutek, černý lanýž

Saint Romain blanc Cuvée de la Mésange, Domaine Ponsot 2019

Králík na černo, bramborový knedlík s bylinkami, sezónní houby, kadeřávek, švestky

Bourgogne rouge Cuvée du Pinson, Domaine Ponsot 2019

Telecí svíčková ala Wellington, kaštanové pyré s mandlovým mlékem, růžičková kapusta, Albufera omáčka

Morey St Denis 1er Cru Cuvée des Alouettes, Domaine Ponsot 2017

Praline pěna, karamel, lískové ořechy

Cena Menu s víny – 4.990Kč

Představení vín

Domaine Ponsot

Kultovní doména z Morey-St-Denis založena v r. 1872. Svou produkci začala lahvovat již v r. 1921 a v r. 1934 poprvé exportovala. Vlastní staré keře ve špičkových polohách a většina její produkce pochází z Grand Cru vinic. Největším klenotem jsou 3,35 ha Clos de la Roche, z nichž větší část se nachází v původní a nejlepší části této Grand Cru vinice. Uplatňuje velmi osobitý vinařský styl: co nejšetrnější a nejpřírodnější péče o révu, hustá výsadba keřů z prvotřídních klonů, relativně pozdní sběr hroznů, přísná selekce již na vinici, plné odstopkování, kvašení ve velkých dřevěných sudech, minimální zásahy, žádné používání nových sudů, čiření či filtrace, minimální použití síry a dlouhé ležení na kalech (až 30 měsíců). Absence nových sudů při zrání vína dělá doménu naprosto unikátní: můžete ochutnat ryzí špičkový Pinot bez make-upu.

Pierre-Yves Colin-Morey

Pierre-Yves Colin-Morey je sice mladá, ale kultovní doména sídlící v Chassagne. Pierre-Yves patří mezi nejvíce přemýšlivé a talentované bílé vinaře v Burgundsku. Nasbíral zkušenosti v rodinné doméně Marc Colin, kterou v r. 2006 opustil, aby se již naplno věnoval své doméně, kterou v r. 2001 založil se svou ženou Caroline. Dnes se s detailní pečlivostí starají o 13 ha vinic v Cote de Beaune. Naprosto zdravé hrozny jsou jemně a dlouze lisovány v celku bez předchozího drcení. Vína leží v sudech 15 až 20 měsíců, které jsou z 30 % nové a mají velikost 350 litrů. Výsledkem jsou čistá, komplexní a minerální vína, která skvěle stárnou.

Map

Cookies | © Copyright 2024 Grand Cru. Všechna práva vyhrazena.