23.1. Degustační večeře s šampaňským Charles Heidsieck

Degustační večeře s šampaňským Charles Heidsieck

Vážení přátelé,

přijměte prosím naše pozvání na degustační večeři se špičkovými šampaňskými od Charlese Heidsiecka, která proběhne 23. ledna od 19:00 v restauraci Grand Cru pod vedením šéfkuchaře Jana Punčocháře.

Vína Charlese Heidsiecka patří mezi to nejlepší, co může Champagne nabídnout. Tom Stevenson, jeho kolegyně Essi Avellan MW a nejuznávanější kritik šampaňského Richard Juhlin považují Charlese spolu s Krugem za nejlepší šampaňský dům vůbec.

Jelikož Charlieho šampaňská stojí o poznání méně než ta Krugova, představují jeden z nejlepších poměrů kvality a ceny. Obzvláště to pak platí pro jeho základní Brut Réserve, které je dle Stevensona vůbec nejhodnotnějším šampaňským napříč všemi kategoriemi. Tuto poctu si zaslouží i jeho základní Brut Réserve Rosé, které v posledním vydání Decanteru (leden 2017) s přehledem vyhrálo test růžových šampaňských a nechalo za sebou i ročníková růžová od domů, jako je Veuve Clicquot, Pol Roger, Perrier-Jouët, Taittinger či Billecart-Salmon.

Chybět nebude ani lahvově perfektně vyzrálé a dle Juhlina „dnes již legendární“ Blanc des Millénaires 1995.

KDY: pondělí 23. 1. 2017 od 19:00

KDE: Grand Cru Restaurant & Bar, Lodecká 4, Praha 1

Cena za degustační menu s vinným párováním a aperitivem: 3 959 Kč.

Své místo si můžete závazně rezervovat na e-mailu: adela.hornychova@grand-cru.cz.

Záloha pro závaznou rezervaci činí 1 000 Kč na osobu.


                                                   

                                                       Welcome: Champagne Charles Heidsieck, Brut Réserve


                                                                  Ústřice s yuzu a ponzu s mladou cibulkou

                                                               Champagne Charles Heidsieck, Rosé Réserve


                                                        Mořský jazyk, raviolky plněné květákem a telecí hlavou

                                                              Champagne Charles Heidsieck, Brut Rosé 2006


                                            Perlička se smržovou omáčkou, zeleninový gratin a šampaňská pěna

                                                           Champagne Charles Heidsieck, Brut Millésimé, 2005


                                                                                   Šampaňský sýr Langres

                                                      Champagne Charles Heidsieck, Blanc des Millénaires, 1995

Napsali o nás

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

„Mým snem bylo vždycky mít plnou restauraci a dobrý tým na place i v kuchyni. V Grand Cru jsem půldruhého roku, snažím se dělat odlehčené speciality a jsem za ocenění rád,“ řekl Punčochář. Už od malička věděl, že bude kuchař. „Nic jiného neumím, se šroubovákem v ruce mě neuvidíte,“ dodal.

Dostupné z: http://www.lidovky.cz/anketu-zlaty-kuchar-vyhral-jan-puncocar-z-restaurace-grand-cru-p76-/dobra-chut.aspx?c=A160512_183724_dobra-chut_ele

Zobrazit více

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

Sladkou tečkou je pak karamelové vejce s mangem, které vám obsluha „prezentuje vskutku po svém“. Uvidíte sami Grand Cru Restaurant & Bar prostě vždy něčím překvapí.

Dostupné z: http://iluxus.cz/2016/04/26/ve-znameni-progresu-a-fuzi-grand-cru/

Zobrazit více
Copyright © 2018 Grand Cru. All rights reserved.