Chateau Angelus v Grand Cru
9.9.2025 od 18h u nás proběhne velmi prestižní akce a to degustační večeře s víny z Chateau Angelus za osobní přítomnosti zástupce vinařství. Jedná se o významné vinařství z Bordeaux, oblasti Saint-Émilion. Začátek akce bude v našem vinném baru, kde proběhne prezentace vinařství. Po krátké recepci a welcome drinku se přesuneme do hlavní restaurace na večeři. Menu pro Vás tentokrát připraví rovnou dva šéfkuchaři, a to Svatopluk Hemmer a Pavel Sapík. Spolu uvaří a odservírují menu o sedmi chodech. Hlavní položky už mají dohodnuté, konkrétní prezentace chodů zveřejníme blíže k akci.
Akci máme tu čest konat v naší restauraci díky spolupráci s dodavatelem vín, Good Wine Lover a Vítem Bartoškem, který bude též osobně přítomen. Zajištěn bude též překladatel z francouzského jazyka.
CANAPES
DOM PERIGNON 2015
******
TELECÍ
CARILLON D’ANGELUS 2018
******
KŘEPELKA
CARILLON D’ANGELUS 2019
******
MOŘSKÝ ĎAS
CHATEAU ANGELUS 2011
******
HOVĚZÍ
CHATEAU ANGELUS 2014
******
VARIACE SÝRŮ
CHATEAU ANGELUS 2015
******
ČOKOLÁDA
CHATEAU ANGELUS 2016
Menu s víny – 9.490Kč
REZERVACE na tuto akci prosíme na email: pavlicek@grand-cru.cz
nebo tel +420 737 026 333.
Kapacita na tuto večeři bude opravdu limitovaná.
O vinařství Chateau Angelus
Skvělý terroir je složitější, než by se mohlo zdát. Nejde jen o půdu, zeminu, její přirozenou schopnost odvádět vodu a zároveň zadržovat vlhkost – vápenec nebo jíl – o poměr různých prvků, které z ní činí teplou či studenou půdu, úrodnou nebo chudou, vyváženou nebo nevyváženou. Jde také o její polohu – na úpatí údolí, na svahu nebo na patě kopce – která vytváří místa s naprosto výjimečnými podmínkami.
Vinice Angélus roste v přirozeném amfiteátru na svahu orientovaném na jih v oblasti Saint-Émilion a na jeho úpatí, kde se v létě koncentruje teplo a vegetace začíná dříve. Půda je díky svahu přirozeně odvodněná. Dobré rozložení vápence a jílu v poměru 8 až 20 % zajišťuje pravidelný přísun vody a minerálů. Kořeny vinné révy jsou ideálně přizpůsobeny tomuto terroiru a jednotlivé odrůdy jsou vysázeny podle typu půdy: Merlot na svahu, kde je více jílu, a Cabernet Franc na písčitých jílovito-vápencových půdách u paty svahu.
Všechny tyto jedinečné vlastnosti přispívají ke stylu vína Angélus:
BOHATÉ, HUTNÉ A KRÉMOVÉ DÍKY RANÉMU ZAČÁTKU RŮSTU DÍKY TERROIRU, ALE TAKÉ ELEGANTNÍ, UŠLECHTILÉ A ČISTÉ SE SPOUSTOU SVĚŽESTI,
díky vysokému podílu odrůdy Cabernet Franc (47 % výsadby) a dokonale vyváženému poměru vápence a jílu v půdě.
zdroj: www.angelus.com



Stéphanie de Boüard-Rivoal et son père Hubert de Boüard de Laforest
Zdroj: www.angelus.com
Před pár měsíci byl na vinařství opět i náš provozovatel, Libor Pavlíček.
“Tuto akci považuji za vrchol v tomto roce, bude těžké ji překonat.”

