O nás

Náš tým

Jan PunčochářŠéfkuchař

Jan Punčochář

Jan se svým osobitým přístupem vaří jednoduše kuchyni Jana Punčocháře a jeho týmu. Vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále získal v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Nyní si jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat u nás v Grand Cru.

Jakub ČebišManager

Jakub Čebiš

Nadšení a talent pro víno Jakuba zavedly do předních pražských restaurací a vinných barů. V restauraci Le terroir měl jako head sommelier možnost pracovat s rozsáhlým vinným lístkem, cestovat za vínem do zahraničí a spolupracovat se skutečnými profesionály. Šest let pároval vína k pokrmům šéfkuchaře Jan Punčocháře a nyní v této sehrané sestavě za podpory jejich týmu v Grand Cru pokračují při práci se skvělými víny a jídlem.

Radek TurečekGeneral Manager

Radek Tureček

Své profesní zkušenosti ve Food & Beverages Radek sbíral v hotelích Radisson Blu Alcron v Praze a několik let ve Velké Británii v  Bristol Royal Marriot a Ramada Bowden Hall Hotel Gloucester. Nedávnou profesní zastávkou bylo působení v Šanghaji ve společnosti Shanghai Airest Catering Co, Ltd. Dnes je Radek Tureček generálním manažerem našich restaurací Grand Cru Restaurant & Bar, Monarch Gastrobar a karlínského bistra Premier Mercato.

O Nás

Vaříme mezinárodní kuchyni Jana Punčocháře a jeho týmu. Důraz klademe hlavně na čerstvé a kvalitní české i zahraniční suroviny. Nemáme žádnou specializaci, žádná omezení, jednoduše vaříme to, co nás baví. Spolu s Jakubem Čebišem, manažerem a hlavním sommelierem, dbáme o dokonalý soulad jídla s vínem. Jan Punčochář svou nabídku menu pravidelně obměňuje, avšak jeho legendární Holub z Anjou vždy zůstává.

Restaurace Grand Cru vznikla na krásném místě dřívější Červené tabulky, v barokním domečku s dvorem, pár kroků od Petrského náměstí.  Za projektem Grand Cru Restaurant & Bar stojí společnost Premier Wines & Spirits, která je jedním z největších distributorů vína, prémiových destilátu a nealko nápojů v Česku. Díky tomu si u nás můžete vybrat z 1500 druhů vín z celého světa, prémiových destilátů ze zahraniční i vlastní produkce Premier Wines & Spirits a vychutnat si je v pohodlí okouzlujícího místa ukrytého před ruchem velkoměsta. 

Pořádáme tematické degustační večeře ve spolupráci s vyhlášenými vinařskými domy. Grand Cru je ideálním místem pro setkání s přáteli, slavnostní večeře, obchodní jednání i firemní večírky. 

Napsali o nás

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

„Mým snem bylo vždycky mít plnou restauraci a dobrý tým na place i v kuchyni. V Grand Cru jsem půldruhého roku, snažím se dělat odlehčené speciality a jsem za ocenění rád,“ řekl Punčochář. Už od malička věděl, že bude kuchař. „Nic jiného neumím, se šroubovákem v ruce mě neuvidíte,“ dodal.

Dostupné z: http://www.lidovky.cz/anketu-zlaty-kuchar-vyhral-jan-puncocar-z-restaurace-grand-cru-p76-/dobra-chut.aspx?c=A160512_183724_dobra-chut_ele

Zobrazit více

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

Sladkou tečkou je pak karamelové vejce s mangem, které vám obsluha „prezentuje vskutku po svém“. Uvidíte sami Grand Cru Restaurant & Bar prostě vždy něčím překvapí.

Dostupné z: http://iluxus.cz/2016/04/26/ve-znameni-progresu-a-fuzi-grand-cru/

Zobrazit více
Copyright © 2017 Grand Cru. All rights reserved.