21.6. Večer s Chablis ve vinném baru Lodecká 4!

Večer s Chablis ve vinném baru Lodecká 4!

Milujete královskou vinařskou oblast Chablis? Baví vás krásné kombinace dokonalého vína s fantastickým jídlem? Pak přijďte do vinného baru Lodecká 4 na degustační večeři s Chablis.

Po burgundském večeru, který proběhne již 30. května, vás zveme na další výlet do této legendární oblasti. Tentokrát se přesuneme na sever, do městečka Chablis, jehož jméno tato ikonická část Burgundska nese. Spolu s lahodným vínem odrůdy Chardonnay pro vás tým šéfkuchaře Jana Punčocháře připraví přesně padnoucí menu v čele se studenou hráškovou polévkou, gratinovanými krevetami v česnekovém másle nebo kuřetem na Chablis s ostružinami a glazírovanou mrkví.

Nenechte si ujít jedinečný večer s krásnými víny z oblasti Chabis a skvělým jídlem od Jana Punčocháře.

Kdy: 21. června 2017 od 19:00

Kde: Vinný bar Lodecká 4 (Lodecká 4, Praha 1)


Cena za degustační večeři s vinným párováním činí 1980 Kč za osobu.

Závazné rezervace posílejte na email adela.hornychova@grand-cru.cz


Degustační menu:


Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Joseph Cartron brut

Smažená brokolice s máslem miso a oříšky                                 


Gilbert Picq Chablis 2014

Hrášková studená polévka s uzeným halibutem

    

Denis Race Chablis 1er Cru „Montmains“ 2015

Gratinované krevety v česnekovém másle s citronem a brioškou


Domaine Long Depaquit Chablis 1er Cru „Montée de Tonnere“ 2014

Raviolky plněné olivovým olejem kalamáry a červené zelí


Long Depaquit Chablis GC „ Les Preusses“ 2013

Kuře na Chablis s ostružinami a glazírovanou mrkví

                                                     


Káva

Hruškové Crème brûlée a Baron Hildprandt ze zralých hrušek





Napsali o nás

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

„Mým snem bylo vždycky mít plnou restauraci a dobrý tým na place i v kuchyni. V Grand Cru jsem půldruhého roku, snažím se dělat odlehčené speciality a jsem za ocenění rád,“ řekl Punčochář. Už od malička věděl, že bude kuchař. „Nic jiného neumím, se šroubovákem v ruce mě neuvidíte,“ dodal.

Dostupné z: http://www.lidovky.cz/anketu-zlaty-kuchar-vyhral-jan-puncocar-z-restaurace-grand-cru-p76-/dobra-chut.aspx?c=A160512_183724_dobra-chut_ele

Zobrazit více

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

Sladkou tečkou je pak karamelové vejce s mangem, které vám obsluha „prezentuje vskutku po svém“. Uvidíte sami Grand Cru Restaurant & Bar prostě vždy něčím překvapí.

Dostupné z: http://iluxus.cz/2016/04/26/ve-znameni-progresu-a-fuzi-grand-cru/

Zobrazit více
Copyright © 2017 Grand Cru. All rights reserved.