18.10. TATARÁK PÁRTY

TATARÁK PÁRTY

Drazí milovníci těch nejlahodnějších pochutin ze světa gastronomie,

šéfkuchař Jan Punčochář Vás zve na ochutnávku delikatesních tataráků do Vinného baru Lodecká 4!


Odkud tatarák vlastně pochází? Jistě se nabízí teorie o tatarských nájezdnících, kteří si pod sedly svých koní ve vacích schovávali syrové maso, které cestou naklepané a potem jezdců řádně prosolené pak stačilo jen lehce dokořenit. Pravda je však mnohem ušlechtilejší. Tatarský biftek má původ v romantické Paříži přelomu 19. a 20. století, kde patřil mezi oblíbené pochoutky mlsných francouzských jazýčků. Ačkoliv se klasické tataráky vyrábějí především ze syrové hovězí svíčkové, u nás se můžete těšit na tataráky různých druhů, např. telecí s černými lanýži nebo krevetový. Nebude samozřejmě chybět ani nabídka napárovaných vín – třeba k telecímu tatarskému bifteku si můžete vychutnat lahodné červené burgundské Geantet Pansiot Coteaux Bourguignons z odrůdy Gamay, navíc s 20% slevou.


Přijďte si pro neopakovatelný gastronomický zážitek!

Těší se na Vás
šéfkuchař Jan Punčochář a tým Vinného baru Lodecká 4
 
 
Kdy: 18. října 2017 od 18:00 do 21:30 hodin

Kde: Vinný bar Lodecká 4, Praha 1

Závazné rezervace prosím posílejte na info@grand-cru.cz


Tatarákové menu:
Porce cca 120 g

Ze sardinek a černého chleba 290,-
Joseph Cartron, Crémant de Bourgogne N.V. Blanc de Noir
0,125 l 129,-
***
Z krevet se smaženou rýží 450,-
Piere Peters, Champagne Cuvée de Reserve N.V. Blanc de Blancs
0,125 l 269,-
***
Z tuňáka (asijský styl) 450,-
Markus Molitor, Riesling Haus Klosterberg feinherb Mosel 2015
0,125 l 119,-
***
Telecí s černými lanýži 590,-
Geantet Pansiot, Coteaux Bourguignons Gamay, 2014
0,125 l 109,-
***
Z hovězí svíčkové 590,-
Castello Banfi, Chianti Superiore Toscana, 2015
0,125 l 99,-
Do ceny doporučených vín je zahrnuta sleva 20 %

Napsali o nás

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

„Mým snem bylo vždycky mít plnou restauraci a dobrý tým na place i v kuchyni. V Grand Cru jsem půldruhého roku, snažím se dělat odlehčené speciality a jsem za ocenění rád,“ řekl Punčochář. Už od malička věděl, že bude kuchař. „Nic jiného neumím, se šroubovákem v ruce mě neuvidíte,“ dodal.

Dostupné z: http://www.lidovky.cz/anketu-zlaty-kuchar-vyhral-jan-puncocar-z-restaurace-grand-cru-p76-/dobra-chut.aspx?c=A160512_183724_dobra-chut_ele

Zobrazit více

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

Sladkou tečkou je pak karamelové vejce s mangem, které vám obsluha „prezentuje vskutku po svém“. Uvidíte sami Grand Cru Restaurant & Bar prostě vždy něčím překvapí.

Dostupné z: http://iluxus.cz/2016/04/26/ve-znameni-progresu-a-fuzi-grand-cru/

Zobrazit více
Copyright © 2017 Grand Cru. All rights reserved.