4.10. Kachnobraní

Kachnobraní

Vážení hosté, 

 

už jste měli možnost ochutnat tuto sezoní kachnu? Pokud ještě ne, zaškrtněte si ve svém diáři datum, poznamenejte místo i čas a následně si udělejte rezervaci. 

  MENU

Kdy: 4. 10. od 18:00 do 21:30 (kdykoliv v daný čas)

Kde: Vinný bar Lodecká 4

Rezervace: info@grand-cru.cz

Pokrmy Vám připraví šéfkuchař Jan Punčochář se svým týmem a personálem Grand Cru. Jeho podzimní menu si přímo říká o snoubení s prvotřídními víny. Z naší nabídky vybíráme:  

Z naší nabídky vybíráme:

Mathias Hirtzberger Grüner Veltliner Steinfeder Wachau 2016 

Domaine Gros Frère et Sœur Bourgogne Rouge 2014

Na tato vína se v daný den vztahuje sleva 20 %.


Kachnu, kterou vám připravíme, vybíral Filip Töpfer. Že nevíte, kdo to je? 

Gastronomický specialista Filip Töpfer má rád výzvy, nebojí se objevovat nové a vše dělá s ohromným nasazením. Každý týden tráví několik dní v jižním Maďarsku, kde sám vybírá husy, kachny a foie gras, ze kterých ještě týž večer mohou šéfkuchaři předních českých restaurací připravovat své pokrmy. Jako dodavatel těchto špičkových surovin se Filip Töpfer zaměřuje především na čerstvost a 100% kvalitu. 

Něco málo o naši kachně:  

Vykrmená, tučná či mastná kachna je ve skutečnosti kačer plemene Mulard.

 

Kachny se nezakopávají, je to mýtus, a dokonce ani to překrmování kukuřicí jim nějak zvlášť nevadí, jsou to původně stěhovaví ptáci a jsou na přežírání zvyklí. Z kachen se vlastně zpracuje úplně všechno.

Napsali o nás

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

Lidovky.cz: Anketu Zlatý kuchař vyhrál Jan Punčochář

„Mým snem bylo vždycky mít plnou restauraci a dobrý tým na place i v kuchyni. V Grand Cru jsem půldruhého roku, snažím se dělat odlehčené speciality a jsem za ocenění rád,“ řekl Punčochář. Už od malička věděl, že bude kuchař. „Nic jiného neumím, se šroubovákem v ruce mě neuvidíte,“ dodal.

Dostupné z: http://www.lidovky.cz/anketu-zlaty-kuchar-vyhral-jan-puncocar-z-restaurace-grand-cru-p76-/dobra-chut.aspx?c=A160512_183724_dobra-chut_ele

Zobrazit více

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

iluxus.cz: Ve znamení progresu a fúzí: Grand Cru

Sladkou tečkou je pak karamelové vejce s mangem, které vám obsluha „prezentuje vskutku po svém“. Uvidíte sami Grand Cru Restaurant & Bar prostě vždy něčím překvapí.

Dostupné z: http://iluxus.cz/2016/04/26/ve-znameni-progresu-a-fuzi-grand-cru/

Zobrazit více
Copyright © 2018 Grand Cru. All rights reserved.